Het Veluwemeer:
Zoeken, Voeren & Afromen

Karpers zoeken & voeren

Ik had 5 ochtenden/middagen de tijd om alleen te gaan vissen op het Veluwemeer in de omgeving van Harderwijk. Maar toen kwam de vraag, waar ga ik beginnen? Ga ik meteen luk raak ergens vissen of ga ik eerst de vis zoeken. Omdat het natuurlijk een enorm water is, besloot ik om eerst de vissen te gaan zoeken.

De eerste dag ben ik rond gaan fietsen en bekeek ik verschillende stekken, helaas zonder resultaat. De tweede dag besloot ik om mijn waadpak mee te nemen. Dit om zo op plekken te komen waar je anders niet zou komen. Na 3 uur op verschillende plekken in het water gelopen te hebben trof ik aan aantal vissen aan. Hoe verder ik liep hoe meer vissen er weg schoten. Bingo!


Chaos op de stek - Karpers harken!

Ik besloot om meteen terug te gaan om mijn peilhengel, werppijp en het voer te halen. Diezelfde dag ben ik nog opzoek gegaan naar wiervrij plekken. Tegen de schemer had ik voldoende info om te gaan vissen en besloot ik 5 kilo te voeren over de stek. Deze mix bestond uit tijgernoten en de scopex bol van Tijgernotenkopen.nl. Ik had nu dus nog 3 dagen over om te vissen.

De volgende dag was ik rond 8 ’s ochtends uur op de stek en gooide ik de hengels uit. Alle drie de hengels met 2 tijgernootjes. Het nadeel was dat ik alles in het water had staan en ik nergens kon zitten, omdat er gewoon geen land in de buurt was. Nadat mijn hengels inlagen kreeg ik al snel een trage aanbeet, de lijn viel steeds slap en weer strak. Op het moment dat ik de hengel in mijn hand had voelde ik meteen dat het kaper was. Na een lange dril kwam de vis aan bij het net. Nog voordat ik de vis in het net had, liep er een tweede hengel snoeihard.

De chaos was compleet op dat moment. Nadat de eerste vis in het net zat pakte ik de tweede hengel ook op, helaas was deze niet meer los te krijgen uit het wier. Gelukkig wist ik deze ochtend alsnog 2 andere karpers te landen. Dit waren allemaal lange schubs, die varieerde tussen de 6 en 8 kilo. Tegen het einde van de ochtend besloot ik om snel op te ruimen en weer 7 kilo van de mix te voeren over de stek.


Twijfels.. de juiste keuze?

Toen ik thuis aankwam ging er van alles door mijn hoofd. Ga ik de laatste twee dagen meteen weer vissen, of ga ik alleen de laatste dag vissen en laat ik het een dag rusten? Dit in de hoop dat door het vertrouwen ook de grotere vissen misschien langs zouden komen. Ik besloot de volgende morgen om de stek allen weer aan te voeren met de mix. Dat betekende dus dat ik de laatste dag echt gas zou geven zodat ik het maximale uit de laatste dag zou halen.

De laatste ochtend was ik om 7 uur ’s ochtends al op de stek en gooide alle drie mijn hengels uit. Het bleef het eerste 1.5 uur erg stil en ik begon te twijfelen of wat ik gedaan had wel slim was geweest. Was de vis al niet weg? Gelukkig liep na 2 uur de hengel af. Met als beloning een spiegel! Dit was een mooie dertiger en ik had meteen geen spijt meer van mijn keuze. Na deze vis terug te hebben gezet liep het pas echt los. Met nog eens 5 schub karpers van rond de 6 tot 10 kilo. De week was dus geslaagd. Ik kon met een goed gevoel terug en zat ik al met de gedachten bij de volgende sessie. Ondanks dat ik minder had gevist dan ik had kunnen doen heeft het wel goed uitgepakt. Dit bewijst maar weer hoe belangrijk locatie en aas zijn!

Jelle vd Heuvel
Prostaffer Tijgernotenkopen.nl

 
  Jelle vd Heuvel     10-01-2020 10:06     Reacties ( 19 )
Reacties (19)
 Arton Mulder -  13-10-2020

Super gaaf ik wil vanaf volgende week ook daar gaan vissen maar zit nog heel erg te zoeken naar plekken waar je nou wel mag nacht vissen

 Comeoncarp -  04-05-2020

Sick man, ik ga dit jaar ook naar de randmeren. Kijk je dm op instagram even!

 DW team -  18-03-2020

Deze is wel het bruutste van allemaal man

 Monique -  07-03-2020

Leuk om te lezen

 Kevinnnnn -  01-03-2020

Tofff

 Matheo -  23-02-2020

Ik ga der dit voorjaar ook vissen, nog tips?

 Joostttt -  20-02-2020

Mooi verhaal

 Pikehunter -  07-02-2020

Welk deel vis je?

 Karpervisser -  04-02-2020

Goed bezig!

 Yannick -  30-01-2020

Tof verhaal man!

 Danny -  29-01-2020

Topper.!!

 Mitchel Blijman -  29-01-2020

Zoon groot water en toch weten te vangen, knap hoor.

 Jasper -  26-01-2020

Heb je meer info over het Veluwemeer?

 De karpervisser -  25-01-2020

Zulke stukjes mogen van mij vaker hoor

 Pepijn de Graaf -  24-01-2020

Lekker gevist en een leuk stukje.

 Jelmer -  24-01-2020

Netjes hoor

 Bas den Haag -  24-01-2020

Tof stukje man!

 Sander Druif -  23-01-2020

Heel netjes gevist, super producten verkopen jullie

 Frank -  23-01-2020

Netjes gevist. Is echt een bruut water!

Beoordelingen van onze klanten