Op avontuur aan de Franse kanalen

Kilometers vreten en de eerste uren aan de waterkant

Half oktober stapten teamleden Jelle en Wilco in de avond in de auto. Het doel was om in een ruime week onbekende kanaalstukken te ontdekken in Midden-Frankrijk.

Halverwege de nacht werd het kanaal bereikt, vervolgens werden de hengels snel instant uitgeworpen in een haventje en de stretchers werden opgezocht. Deze eerste korte nacht leverde, eigenlijk volgens verwachting, geen vis op. Daarom werden de spullen die ochtend al snel weer ingepakt.

Observeren, voeren & het eerste teken van leven

Na het doen van enkele boodschappen werd de rest van de dag gebruikt voor observeren, observeren en nog eens observeren. Ondanks de extreem lage waterstand en de prima weersomstandigheden werd er echter geen spoor van karper gevonden. Daarom werden op gevoel een drietal kanaalstekken en een rivierstek aangevoerd met boilies en particles. Voor deze trip was een grote hoeveelheid kant en klare mixen meegenomen van Tijgernotenkopen.nl. Deze mix bestond uit onder andere hennep, boekweit, tarwe en gemengd kippenvoer. Maximale attractie dus!

Die nacht werd er weer instant gevist, dit keer op een bekend kanaalstuk. Hier kwam laat in de avond wel een kleinere schubkarper vanaf, maar verder bleef het die nacht helaas stil. Daarom werd er ook nu weer snel ingepakt.


 

Gierende beetmelders

De voerstekken van de dagen ervoor werden opnieuw rijk voorzien van boilies en particles. Al in de middag werd de plek ingenomen voor een eerste nacht op een voerstek. Het duurde niet lang voordat de eerste hengel afliep! Die nacht werd afgesloten met een viertal schubkarpers tot in de 15 kilo. Een prima resultaat! Die ochtend werd er wat later ingepakt dan normaal en werden alle voerstekken opnieuw voorzien van vers voer.

Drillen in de stromende regen

Inmiddels was het ook onophoudelijk gaan regenen, waardoor op de nieuwe plek voor die nacht snel moest worden uitgepakt. Na een nacht met non-stop regen en de vangst van een hele bijzondere “ghost koi-achtige” schubkarper, hield het de ochtend daarop eindelijk op met regenen.Na het inpakken en de lunch (en het knopen van nieuwe rigs) bij de Mc Donalds, vertrokken Jelle en Wilco weer naar de stek van de avond ervoor. Hier wist Jelle in de avond een prachtige spiegel te vangen van maar liefst 20 kg! Dit was voor Jelle zijn nieuwe pr. Daarnaast werden er nog diverse karpers gevangen, waardoor er die ochtend daarop weer tevreden kon worden ingepakt.


 

De laatste dagen

De dagen daarna werden de voerstekken afwisselend afgevist, waarbij nog diverse prachtige karpers werden gevangen. Hieronder waren onder andere een mooie vis voor Wilco en nog een zware spiegel van Jelle. Tevreden reden de mannen daarom in het weekend weer naar huis. En wie weet komt er volgend jaar een vervolg op deze sessie. 

Jelle vd Heuvel & Wilco Visser
Tijgernotenkopen.nl Prostaffers


 

  Jelle Vd Heuvel     29-01-2020 10:34     Reacties ( 8 )
Reacties (8)
 Jasper -  25-02-2020

Blijft een prachtig land!

 Thijs -  19-02-2020

Ziet der goed uit mannen

 Geheim -  15-02-2020

Welk kanaal was dit?

 Karpervisser -  04-02-2020

Goed bezig hoor

 Yannick -  30-01-2020

Netjes mannen

 Thomas -  29-01-2020

Lekker gevist boys!

 Danny -  29-01-2020

Avontuur voorop, top mannen

 Christiaan vd Klucht -  29-01-2020

Wow wat een geweldige sessie, blijft magisch die tijgernoten!!

Beoordelingen van onze klanten