Tijgernoten koken en laten slijmen

Beste karpervisser! Leuk dat je een kijkje bij ons in de keuken komt nemen, voordat je van start gaat is het erg belangrijk om te weten dat je rekening moet houden met een aantal dingen om tot het gewenste resultaat te komen:
- Gebruik tijgernoten van goede kwaliteit;
- Gebruik schoon materiaal;
- Gooi de gekookte tijgernoten niet heet in plastic emmers;
- Raak de noten en het vocht niet met handen aan;
- Zorg dat de noten in een warme omgeving met constante temperatuur staan.

Tijgernoten weken

Stap 1: Laat de tijgernoten 24-48 uur weken. Tijgernoten laten weken is verplicht, daar het anders ernstige gevolgen kan hebben voor de karper. Zorg ervoor dat de tijgernoten voldoende water hebben, ze zuigen namelijk behoorlijk wat vocht op!

Tijgernoten koken

Stap 2: Na 24-48 uur weken koken wij de tijgernoten 45minuten.

Stap 3: Laat de tijgernoten in het kookwater staan. Zorg ervoor dat ze een aantal centimeter onder het water staan, liter overbodig vocht er op kan het resultaat vertragen, denk er wel om dat tot de dag na het koken er nog vocht kan worden opgenomen!

Stap 4: In principe zijn ze nu klaar voor gebruik. Zelf laten we ze het liefst nog 3-4 dagen staan, waardoor ze gaan gisten/slijmen.

Het resultaat:

De beste tijgernoten!

Waarom onze tijgernoten goed slijmen? Wij kijken ALTIJD naar de kwaliteit van de tijgernoot. Elke oogst is anders. Er zitten prachtige oogsten tussen, maar ook verschrikkelijk slechte oogsten. Dit is afhankelijk van het weer dat er over het seizoen heeft plaatsgevonden, hier houden wij allemaal rekening mee.

Op basis van de kwaliteit van de noot, zijn slijmvermogen en de versheid maken wij een afweging. We koken de noten eerst zelf om de kwaliteit te kunnen ervaren. Mocht dit naar wens zijn, dan wordt het product ingekocht. Wij van tijgernotenkopen.nl werken uitsluitend met lage voorraden, zodat de tijgernoten niet te lang bij ons blijven staan. Onze producten zijn altijd schoon en netjes verpakt. Kijkje nemen voor de beste droge tijgernoten? Klik dan HIER!
 

Beoordelingen van onze klanten